14 januari 2018
Zoals u wellicht weet is onze genealoog Teun Kloosterboer vele decennia’s bezig geweest om de stambomen van de alle families met de naam Kloosterboer uit te pluizen.
Wij willen dan ook graag de stambomen van de families Kloosterboer up-to-date houden.
Hiervoor vragen wij U om hulp!
Zijn er binnen uw familie geboortjes, huwelijken, scheidingen, overlijdens en dergelijke geweest dan ontvangen wij graag deze gegevens zodat wij uw stamboom weer bij kunnen werken met de meest recente gegevens.
Wijzigingen doorgeven kan via info@kloosterboer.info.
30 augustus 2015
PERSBERICHT
Stichting Kloosterboer
TEUN KLOOSTERBOER’S GENEALOGISCH ONDERZOEK VAN MEER DAN 40 JAAR NU ONLINE DOORZOEKBAAR!
Na meer dan 40 jaar onderzoeken in Nederland, Duitsland en in Amerika naar de geschiedenissen van families met de achternaam Kloosterboer is Teun’s (82) levenswerk nu online beschikbaar op www.kloosterboer.info.

Teun Kloosterboer – Foto: D.J. van Spronsen
Toen Teun op 40 jarige leeftijd als ontwerper van textieldessins voor de Afrikaanse markt tijdelijk werkloos werd heeft hij zich, om toch wat om handen te hebben gestort op de geschiedenis van zijn voorgeslacht en dit werkte voor hem zeer verslavend. Mappen en bakken vol informatie verzamelde de Deventernaar door de jaren heen over de in totaal 8 families met de zelfde achternaam.
Hij rolde van het ene in het andere onderzoek en kwam daarmee steeds meer te weten over de geschiedenis van al die families. De families komen van oorsprong uit de omgeving van Deventer, Diepenveen, Paasloo bij Oldemark, Heiligerlee/Scheemda, Termunten, Muntendam, Sint Pancras bij Alkmaar. Er bevindt zich ook een familie in Duitsland. Later zijn er gezinnen geëmigreerd naar o.a. Amerika en Argentinië.
De website www.kloosterboer.info wordt beheerd door de in 2013 opgerichte Stichting Kloosterboer. Zij heeft als doel de geschiedenis van de familienaam Kloosterboer in Nederland en daarbuiten vast te leggen en te behouden.
De stichting is altijd op zoek naar informatie die nu nog ontbreekt. Bezoekers van de website kunnen naast het vinden van informatie over hun stamboom ook ontbrekende informatie aan de stichting doorgeven.
Naast de website is er ook een facebookpagina www.facebook.com/stichting.kloosterboer en een Twitterpagina www.twitter.com/St_Kloosterboer.